عراقچی: همکاری با آژانس شکل جدیدی پیدا خواهد کرد دیدار لاوروف با رهبر کره شمالی سفر ابو محمد جولانی به جمهوری آذربایجان شروط پ. ک. ک برای ورود به عرصه سیاسی: آزادی «عبدالله اوجالان»، خواسته اصلی ما برای ادامه روند صلح است موارد اختلافی میان حماس و اسرائیل در مذاکرات آتش‌بس واکنش سازمان ملل و فیدان به خلع سلاح پ. ک. ک بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره کشته شدن یک شهروند آمریکایی در کرانه باختری اخراج دسته‌جمعی در وزارت خارجه آمریکا؛ ۱۳۵۰ دیپلمات کنار گذاشته شدند موافقت آمریکا با فروش احتمالی تجهیزات پشتیبانی A-۲۹ Super Tucano به ارتش لبنان هدیه ویژه نتانیاهو برای ترامپ اذعان هاآرتص به دستیابی هکر‌های ایرانی به اطلاعات صد‌ها مقام اسرائیلی سرکرده پ‌ک‌ک برای دومین بار خواستار خلع سلاح این گروه شد سفارت چین: به ایران موشک نداده‌ایم سفر هیئت قطری به آمریکا / جزئیات برنامه این گروه در کاخ سفید نتانیاهو: با ترامپ درباره تلاش‌ها برای آزادی زندانیان در غزه صحبت کردم

درخواست طالبان از کشورهای آسیای مرکزی

سفیر حکومت طالبان در قزاقستان اعلام کرد که پس از اقدام روسیه در به رسمیت شناختن هیئت حاکمه افغانستان، انتظار دارد کشورهای آسیای مرکزی نیز گام مشابهی بردارند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ - ۲۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 11
کد خبر: ۲۸۳۱۱۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمدالرحمان» سفیر حکومت طالبان در قزاقستان، در دیدار با «یرکین توکوموف» نماینده ویژه قزاقستان برای افغانستان، خواستار به رسمیت شناخته شدن رسمی از سوی دولت آستانه شد.

وی افزود که حکومت طالبان انتظار دارد که کشورهای منطقه، به‌ویژه کشورهای هم‌پیمان روسیه در آسیای مرکزی، از اقدام مسکو پیروی کنند.

بر پایه‌ بیانیه‌ سفارت حکومت طالبان در قزاقستان، دو طرف در این دیدار درباره وضعیت مهاجران افغان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری، و پیامدهای ناشی از سیل‌های اخیر در افغانستان گفتگو کرده‌اند.

سفیر حکوت طالبان همچنین روابط اقتصادی میان دو کشور را «در حال توسعه» توصیف کرد و افزود که ده‌ها قرارداد تجاری و ترانزیتی به ارزش صدها میلیون دلار میان کابل و آستانه به امضا رسیده است.

قزاقستان پیش‌تر با حذف نام طالبان از فهرست گروه‌های ممنوعه، زمینه را برای تعاملات اقتصادی و سیاسی با کابل فراهم کرد. با این حال، این کشور هنوز موضع رسمی‌ درباره به رسمیت شناختن «امارت اسلامی» اتخاذ نکرده است.

روسیه به عنوان نخستین کشور، هفته گذشته امارت اسلامی را به رسمیت شناخت؛ تصمیمی که واکنش‌های بین‌المللی را به همراه داشت اما با این حال، کشورهای آسیای مرکزی مانند ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان و قرقیزستان علیرغم تعاملات گسترده اقتصادی و سیاسی با طالبان، هنوز به‌صورت رسمی آنها را به رسمیت نشناخته‌اند./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار